Gisteren goed nieuws tijdens de Duurzaamheidsavond: CLM krijgt € 5.000 subsidie van gemeente Culemborg voor een bijendak. Op het dak van 40 m2 komt een combinatie van sedum, vaste planten, kruiden, grassen én een insectenhotel. Het bijendak sluit aan op de bloeiende bermen langs de Wethouder Schoutenweg.

Gemeente Culemborg heeft tijdens de Duurzaamheidsavond op 4 april 2017 bekend gemaakt dat CLM uit het Duurzaamheidsfonds een subsidie krijgt van € 5.000 voor het realiseren van een bijendak. Op het dak van 40 m2 komt een combinatie van sedum, vaste planten, kruiden, grassen én een insectenhotel. Het bijendak sluit aan op de bloeiende bermen langs de Wethouder Schoutenweg en de tuin met wilgen aan de Gutenbergweg. Dit stukje Culemborg vormt dan een oase voor wilde bijen en andere bestuivers. Hopelijk komen er snel meer gebouwen met bijendaken en bijvriendelijk groen op bedrijventerrein de Pavijen.

CLM levert met het bijendak, samen met de gemeente Culemborg, ook een belangrijke bijdrage aan het meerjarige project Bee Deals.