Actieposter Bijenstichting nationale bijentelling 2021Op donderdag 22 april wordt de bij (en alle andere natuurlijke bestuivers, zoals vlinders, hommels en zweefvliegen) in heel Nederland geholpen, help ook mee!

Veel organisaties en bedrijven steunen de actiedag.

De Bijenstichting en Stichting Bijenvrienden roepen voor het achtste jaar particulieren, gemeenten, agrariërs, scholen en andere grondbezitters op om bloemstroken aan te leggen zodat er één groot bloemenlint voor bijen ontstaat. Oprichter Pim Lemmers van Stichting Bijenvrienden startte de zaaidagactie 8 jaar geleden.
Op bijenstichting.nl/zaaidag vind je een overzicht van alle activiteiten, onder andere:
– de Bed en Breakfast voor bijen estafette en
– de Bloeikaravaan (met bloembommen van de Guerilla gardeners)

Bloemzaadmengsel nationale zaaidaag 21 aprilEn in de webshop van de Bijenstichting ontvangt iedere klant bij een bestelling vanaf € 4,95 een gratis zakje biologisch bloemenmengsel van 100 gram. De Traay en Bee honest cosmetics sponsoren deze actie zodat het nog aantrekkelijker is om te gaan zaaien op Nationale Zaaidag.

Voer de bij bij, gratis bloemenzaadactie van The Pollinators op nationale zaaidag 2021The pollinators steunen de actie onder het motto: Voer de bij bij!
Iedereen kan een gratis zakje biologisch bloemenzaad ophalen bij 1 van de 1.500! voedselbanken voor de bijen!
Zoek een voedselbank bij jou in de buurt…